Projecten- Impressie

Historische foto's en video's van de Veerdienst Schoonhoven

In de video wordt u een impressie getoond van de omgeving waarin de Veerdienst-Schoonhoven een belangrijke rol speelt. U ziet in het filmpje onderanderen Nieuwpoort, Schoonhoven, de molens van Kinderdijk en Streekcentrum "het Liesveld" in Groot-Ammers. De Krimpenerwaar en de Alblasserwaard bieden u zeer veel gelegenheid voor recreatie en toerisme, met de Veerdienst-Schoonhoven als verbindende schakel. 

De omgeving leent zich voor fiets en wandeltoerisme, maar ook voor stad- en dorp toerisme. In de directe omgeving van de Veerdienst Schoonhoven bevinden zich de steden Gouda en Gorinchem en natuurlijk Schoonhoven, maar ook prachtige dorpen zoals Nieuwpoort, en Willige Langerak. 

Kinderdijk, het werelderfgoed van deze streek is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de vele molens en het groene landschap. 

Dichterbij de Veerdienst ligt Groot-Ammers met Slot Liesveld en het Streekcentrum waar een graanmolen bezocht kan worden, ooievaars nestelen en de kinderen kunnen hier spelen in een mooie speeltuin terwijl u koffie drinkt. 

In Schoonhoven vind u het Klokken- en goud & zilver museum, de watertoren met zilversmederijen, de wekelijkse markt en diverse goud en zilver werkplaatsen.

Timelapse Veerboten

Een timelapse-filmpje van de veerboten bij Schoonhoven, prachtig gemaakt door Jaap van den Berg.

Veerdienst Schoonhoven BV logo
Veerdienst Schoonhoven BV
Doorzoek de website
Laatste nieuws
Geen actuele nieuwsitems beschikbaar.
Aanvragen

Doorzoek de website

© Veerdienst Schoonhoven BV